There was an error in this gadget

Wednesday, May 6, 2009

SOPHIA SURAYA BT RIDZA ABDUH (Korea Chit Chat Of A Beautiful Ladies)

sophia-ridza-1

Sejak putus chenta ni, lama tak bercerita soal chenta dalam blog hodoh ni. Well, setiap manusia normal pasti mempunyai sekelumit cinta dan harapan di dalam hati mereka. Khai pernah kenal ramai orang yang dengan sedap mulut kata diorang taknak kahwin sampai tua. Bagi diorang couple atau ada pasangan ni membuang masa. Diorang lebih rasa macho hidup seorang diri. Inilah contoh manusia yang memutuskan keturunan nabi Allah, Adam AS. Takde beza dengan Gay dan Lesbian. Kita ada pun kerana cinta.


Khai terima email dari gadis bernama Zafirah berceritakan mengenai kisah cinta seorang pelajar Malaysia di Korea bernama SOPHIA SURAYA BT RIDZA ABDUH. Kisah cintanya gadis bertuah ni pasti akan buat korang tersenyum atau mungkin cemburu gile bagi korang yang perempuan. Boleh dikatakan, kisah cinta seperti Sophia hanya satu dalam sejuta, atau mungkin inilah satu buat selama-lamanya. Bertuahnya gadis melayu ni ya?


Sophia Ridza di Malaysia hanya gadis biasa tetapi bukan di Korea. Di sana, Sophia adalah gadis yang gadis yang sebaris dengan selebriti. Sophia Ridza adalah rakyat Malaysia yang telah berada di korea lebih 5 tahun untuk meneruskan pelajarannya dalam bidang Engineering. Entah bagaimana, Sophia boleh terjebak menjadi seorang panel dalam sebuah rancangan tv di korea bertajuk Chit Chat of Beautiful Ladies. Sebuah rancangan yang mengumpulkan gadis-gadis cantik dari seluruh pelusuk dunia termasuk Malaysia berceritakan tentang pengalaman mereka dengan kebudayaan yang ada di Korea tetapi yang lebih dibincangkan, adalah mengenai lelaki di Korea. Ianya ada ditayangkan di KBS World, CH 303 Astro setiap Khamis jam 6:10 Petang.


Selepas dua tahun Sophia bersama rancangan tersebut, tanpa diduga, pada suatu hari rancangan tersebut di datangi seorang jejaka ‘gentleman’ Korea bernama Jang Dong Ock yang melamar Sophia secara LIVE. Diulangi, secara LIVE yang membuatkan Sophia tersipu-sipu kebingungan. Siapa pembaca Justkhai yang berani buat muka tebal macam tu sila angkat tangan? Hehehe.

sophia-ridza-8

Dong Ock sebenarnya dahjatuh cinta pada si Sophia ni sejak pertama kali Sophia terlibat dalam rancangan tersebut. Kira cinta pandang pertama tanpa diketahui Sophia. Samalah macam cinta pandang pertama korang kat Lisa Surihani cuma yang bezanya, korang takkan berani ngadap muka Lisa tu untuk propose dia. Hehehe. Melihat gelagat lelaki se’gentle’ Dong Ock melamar Sophia dengan teramatlah berani, membuatkan sesiapa sahaja lelaki di dunia ini pasti tercabar.


Dengarnya, Sophia kini sudah pun pulang ke Malaysia tetapi hubungan antara mereka berdua still on. Harapanya agak berkekalan la. No wonder kerana cinta kepada Sophia, perlahan-lahan akan mengeluarkan rasa cinta jejaka Korea tersebut kepada Allah dan mengubahnya menjadi seorang Muslim sejati.



Dipetik Dari  ....   http://mutiarabiru.wordpress.com/2009/04/

Monday, May 4, 2009

Fly To The Sky-Restriction. The best!

Really love this song..if i had chance,wanna make&perform a song like this.look at the choreoghraphy & Hwanhee voice...arghhhhh....



Romaji Restriction

meonjicheoreom nae an gadeukhi ssahin neo
tteeojiji annneun oraen ni gieokdeul

maeil biulsurok dasi goyeowa
meolli bonaelsurok dasi millyeowa
jichin mam du beon jichige hae

Because of you because of love
seulpeume gatyeobeorin nan
daranago daranado geu jaringeol
dasin neol chatji motage gieok jeopyeon
meon goseuro tteonabeoryeo gabeoryeo jebal

nakseocheoreom gaseum gotgose saegyeojyeo
jiwojiji annneun apeun ni heunjeokdeul

doraseoryeogeodeun dagaojima
dollyeojuryeogeodeun gajyeogajima
ijewa wae mam dachige hae

Because of you because of love
seulpeume gatyeobeorin nan
daranago daranado geu jaringeol
dasin neol chatji motage gieok jeopyeon
meon goseuro tteonabeoryeo gabeoryeo jebal

neo raneun saramui pumeman geu sonkkeut
geu hyanggieman gildeullyeojin naneun ije ije nan eotteokhae
bogo sipeo bogo sipeo ireoke maeil nunmulman.
itji motae itji motae gaseumen gipeun sangcheoman
nari gago dari gado natji anha
neomani hal su inneun il nareul gadun seulpeumeseo
nal guhaejwo kkeonaejwo jebal nal jikyeojwo anajwo jebal

Fly to the Sky- Closer (Ne-yo)

I love this performance with Hwanhee voice & music arrangement & dance that superb!take my heart away...

AJ-Dancin Shoes...Great song & choreoghraphy.

I love this song now...the choreoghraphy is superb!nice bouncy song also...DANCE baby!


AJ

Romanize Lyrics

comin’ up, AJ
show me what you got

you wanna d-d-d-d-dance, get your dancing shoes
jjalit han gibooneun amoodo moleulgul
i can d-d-d-d-dance, i got dancing shoes
guhchin neh soom soriga nuhleul michigeh heh

1step, 2step han guleumshik chunchunhi geunyuh ehgeh ohneul daga galleh
(you’d better stand up now)
1step, 2step ohneul bam nuh ehgeh neh sarangeul gobek halleh
(you’d better feel this sound)

neh mutjin moseubeh suhsuhhi nuhneun banhan gul
soomgil soo ubssuh neh shimjangi ddullineun gul
sekshihan neh nootbiteh jogeumshik bbajyuhdeul ddeh jjeum
chameul soo ubssuh dallajin neh moseubeul bwa

you wanna d-d-d-d-dance, get your dancing shoes
jjalit han gibooneun amoodo moleulgul
i can d-d-d-d-dance, i got dancing shoes
guhchin neh soom soriga nuhleul michigeh heh

a-oh~ geudehwa na
a-oh~ sarangeh bbajyuh
a-oh~ michin deushi
everybody just get down

just come around, ’round
doogeun dehneun neh mam
a-oh~ ijen neh mameul ala joolleh

neh mutjin moseubeh suhsuhhi nuhneun banhan gul
soomgil soo ubssuh neh shimjangi ddullineun gul
sekshihan neh nootbiteh jogeumshik bbajyuhdeul ddeh jjeum
chameul soo ubssuh dallajin neh moseubeul bwa

nehga ubneun moodehneun nuhleul jiloo hageh mandeuluh
nuhleul jiloo hageh mandeulluh
hwalyuhhan jomyungi suhsuhhi bichwuh jilddeh jjeum
nal bichwuhjo nal bichwuhjo

you wanna d-d-d-d-dance, get your dancing shoes
jjalit han gibooneun amoodo moleulgul
i can d-d-d-d-dance, i got dancing shoes
guhchin neh soom soriga nuhleul michigeh heh

lyrics credits:http://makikawaii-jklyrics.blogspot.com